Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расмусен: Москва е заплашена от още по-голяма изолация, ако не изтегли военните си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също изрази тревога от струпването на руски военни по границата с Украйна.

Свидетели сме на голямо военно струпване и сме изключително притеснени от това струпване на войници. Призоваваме Русия да изтегли военните си, да се въздържа от по-нататъшни интервенции и да спазва международните си ангажименти.

Според Расмусен Москва е заплашена от още по-голяма международна изолация, ако не спре настъпателните си действия.
 
Ако Русия нахлуе в Украйна или в Молдова, това, разбира се, ще е фрапиращо нарушение на международните закони и несъмнено ще доведе до още по-голяма международна изолация на Русия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44