Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отбелязва Часа на Земята

Снимка: waterbridge.info

Тази вечер от 20:30 ч. осветлението на фасадите на редица сгради в страната ще бъде изгасено за час в рамките на Часа на Земята. Над 100 общини и областни администрации са заявили желание да участват в инициативата за съпричастност към каузата за опазването на околната среда. За световен посланик на Часа на Земята тази година беше определен Спайдърмен.

Тази година Часът на Земята обединява и популяризира нуждите на всяка една от страните по света и действията й за опазването на природата. Владимир Иванов от ВВФ за България обясни:

Нашата роля е ние  да помогнем да се опазят дунавските есетри, които са на 200 милиона години, а от 20 години ги поставяме в такава ситуация, че след 20 години може да ги няма. Да опазим вековните гори, реките си, да опазим риса, който се връща в България сам, което е невероятно.

В над 10 български града ще има образователни инициативи и прояви на открито. Вечерта в община Лом ще има факелно шествие и ще се пускат светещи фенери на желанието от разградими материали. В Свищов, на централния градски площад също ще се пускат запалени летящи фенери, а в Дупница от 13.00 часа ще се проведе конкурс за детска рисунка на тема "Да опазим своята природа и нейните богатства".

В София, от 20.30 вечерта до 21.30 ч. бандата на WWF и  Спайдърмен ще празнуват заедно Часа на Земята пред кино "Арена-Запад" със символично гасене на осветлението и с музика на живо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44