Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем фирми-фантоми е регистрирала Инспекцията по труда в Добрич

Снимка: БГНЕС

Седем фирми-фантоми е регистрирала Инспекцията по труда в Добрич. Собствениците неправомерно са използвали личните данни на работниците, но на практика дейност няма, а сключените трудови договори не са прекратени. Потърпешви са общо 14 работници, които имат договори в строителството, в две фурни за хляб и в кланица, чийто собственик е в неизвестност. Младен Мартинов от Инспекцията разказа:

Най-много четири души бяха в една кланица, когато работодателят просто изчезна. Сградата си стои, машините и оборудването. Просто е затворено и изчезна, и четирима души останаха с реално сключени трудови договори, непрекратени, дейност не се извършва. Фирмата е варненска. В тази случаи трудово-правните отношения се уреждат по служебен. Ние издадохме предписание, прекратихме им служебно трудовите договори, но това е дълга процедура.

Инспекцията изпраща призовки на собственика на кланицата, но те се връщат с резолюция "непотърсени", а подаденият в полицията сигнал все още е без отговор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44