Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на бул. "Никола Мушанов" в отсечката от бул. "Възкресение" до ул."Житница"

Снимка: БГНЕС

Столична община започна основен ремонт на булевард "Никола Мушанов" в отсечката от булевард "Възкресение" до улица "Житница". По план цялостната реконструкция на трасето трябва да завърши в средата на юни. Сега в едната половина се извършва ремонт, а в другата половина има организация на движение с по една лента в посока. Цялостният ремонт в този участък трябва да приключи за около 20 дни. След това ще бъде създадена обратната организация. Предвижда се да се обновява всичко, дори ще се обособи велоалея. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов заяви:

До средата на юни би трябвало да е приключило всичко - ремонт на пътните платна, включително и Овча купел до кръстовището с "Цар Борис Трети" и автогара "Овча купел". Пътни платна, тротоари, осветление, елементите на пътната безопасност, всички основни елементи на инфраструктурата. Улицата е в доста тежко експлоатационно състояние. Има потъвания на конструкцията на пътното платно

За да бъде спазен пусковият срок, екипите на фирмата, която е наета за ремонта, ще работят с удължено работно време, уточни Христов. Служители на "Пътната полиция", заедно с представители на фирмата изпълнител, имат идея да програмират светофарните уредби, така че шофьорите да бъдат максимално улеснени:

Имаме уверението и на ръководството на "Пътна полиция"-София, че в рамките на пиковите часове ще имаме и постове на "Пътна полиция", които допълнително да подпомагат движението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44