Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият закрит басейн в Плевен не отговаря на стандарта да се използва предимно от деца

Снимка: pleven.bg

Трети месец се бави пускането в експлоатация на най-новия закрит плувен басейн в Плевен. Оказа се, че басейнът не отговаря на стандарта да се използва предимно от деца, каквато беше първоначалната идея. Изграждането на басейна има повече от 15-годишна история. През 2007-а година е готов проектът, но финансови проблеми удължават изпълнението му. На финала обаче отново се търсят пари. Председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов обясни:

Басейнът е готов. Завършен е и има акт 16. Направени са проби. Реално той може да се ползва. Проблемът е самата поддръжка. Грубо между 2 и поне 3 милиона са дадени до сега. Ако го дадем под наем за 2000 лева на месец, сметнете за колко години е тази инвестиция.

На заседанието през април ще трябва да се конкретизират условията и изискванията към бъдещия наемател. Препъникамък обаче е и становището на Регионалната здравна инспекция, че за да се използва басейнът от деца, дълбочината му трябва да е от 80 сантиметра до метър и 25, а тя е два метра. Остава без отговор въпросът дали проблемите ще бъдат бързо решени. Новата пускова дата за басейна е около празника на Плевен - 15 май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44