Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" на протест пред президентството срещу визитата на Виктория Нюланд

Снимка: БГНЕС
Депутати от партия "Атака", водени от лидера си Волен Сидеров, се събраха  пред президентството на протест срещу визитата на помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд. С плакати "Вън на американските бази от България", "България вън от НАТО" , "Нюланд, не ни вкарвай във война" и "Не на санкциите срещу Русия" депутатите от "Атака" изразиха своя протест срещу тайната дипломация и липсата на каквато и да е информация за посещението на Нюланд у нас.

Посещението на госпожа Нюланд, според мен, е да бъдат натиснати нашите управници да се съгласят на американско военно присътвие тук, засилено, на разполагане на стратегически, може би оръжия, на обработка на шистов газ, да падне мораториумът, защото това е другата й цел от посещението. И въобще да бъдат "набити обръчите", както се казва разговорно, на нашите управници. "Атака" е единствената политическа партия, която е будна по тези въпроси. Ние сме против санкциите срещу Русия, защото една от задачите на Нюланд също е да съгласи българските управници с това да има по-тежки икономически санкции срещу Русия. Въобще да влезем в едни враждебни отношения с руската страна, което е неизгодно, неполезно и пагубно за България, коментира Волен Сидеров.

Той обясни, че на запитването на "Атака" не са получили информация за посещението нито от външното министерство, нито от американското посолство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44