Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Плевнелиев ще се срещне с Ромпой и Шулц

Снимка: БГНЕС

Украинската криза ще е една от основните теми в предстоящите по-късно днес в Брюксел разговори на президента Росен Плевнелиев с председателите на Европейския съвет и на Европейския парламент Херман ван Ромпой и Мартин Шулц.

Очаква се държавният глава да засвидетелства и подкрепата на България за ускорено подписване на споразуменията за асоцииране на Грузия и Молдова. Плевнелиев ще обсъди с Ромпой и Шулц и предстоящите европейски избори, както и обстановката в Югоизточна Европа и европейските перспективи на страните от Западните Балкани.

Плевнелиев днес ще разговаря и с комисаря по регионалната политика Йоханес Хан, като акцентът се очаква да бъде поставен върху усвояването на парите от еврофондовете за периода до 2020-а година.

Визитата на държавния глава е по повод започващата утре среща на върха "Европейски съюз - Африка", за която в Брюксел се очаква да пристигнат над 60 държавни и правителствени ръководители на различни африкански държави.

Програмата на Росен Плевнелиев предвижда и двустранни срещи с някои от тях, а изказването му пред форума ще бъде в рамките на сесията, посветена на просперитета. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44