Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Неапол сътвориха нелепа шега за 1-ви април

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия денят на шегата 1-ви април винаги е повод за забавни случки. Този път обаче в Неапол спретнаха малко неуместна лъжа.

Именитият град в подножието на вулкана Везувий осъмна със страховита новина, разпространена от налепени в центъра му некролози. В тях се съобщава, че кметът на Неапол - бившият магистрат Луиджи Де Маджистрис, е починал. Посочва се, че погребението е днес – 1-ви април, а опелото е в палата “Сан Джакомо”, т.е. в Общината.

Местните жители първо не се сетили, че днес е Денят на шегата. След това едни се посмели, други се възмутили на неуместната измислица на клуб на привърженици на Силвио Берлускони. От клуба се оправдаха, че с действията си са се опитали да обърнат внимание на общинския съвет за редица нерешени въпроси.

Доста неаполитанци пък отидоха да пуснат фишове в местната лотария съгласно обичая, когато се случва нещо странно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44