Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готвят спешни мерки заради катастрофи по Е-79 до автокъщите край Дупница

Снимка: БГНЕС
Заради честите катастрофи са необходими спешни мерки за обезопасяване на движението между селата Пиперево и Блатино, обяви кметът на община Дупница Методи Чимев. В участъка от около 5 километра до главния път Е-79  работят активно 30-40 автокъщи.

Движението в този район по международния път София - Кулата е изключително натоварено през цялото денонощие и особено опасно заради постоянно излизащите, влизащи или паркиращи автомобили с клиенти на автокъщите. Безразборно пресичат и пешеходци. Ограничението на скоростта в този участък е 60 километра в час, но то масово не се спазва от водачите. Наскоро при ПТП пострадаха двама автотърговци, които изпробвали автомобил за продан и се ударили в микробус.

Трябва конкретно предложение за разрешаване на този проблем в района на автокъщите. Всекидневно се рискува животът на хора и това трябва да спре. Ще помоля КАТ да ни предоставят статистика за броя на ПТП-тата в този участък за последните години. На базата на статистиката веднага ще сигнализирам Областното пътно управление в Кюстендил с предложение и настояване за бърза реакция, каза Методи Чимев.

Според пътни експерти решението на трудната ситуация между Пиперево и Блатино е изграждане на паралелен на Е-79, отвеждащ до автокъщите, път. Не е ясно обаче кой ще го финансира - държавата, общината или от местното сдружение "Дупница ауто", в което влизат над 70 автокъщи и търговци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44