Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаир на професионалната реализация в Американския университет в Благоевград

50 на сто повече компании търсят бъдещи кадри в Американския университет в България, отчита висшето училище в Благоевград, където започна Панаир на професионалната реализация.

45 фирми със стратегически позиции на нашия и на международните пазари са заявили участие в панаира. Представителите на много от тях са бивши възпитаници на университета. Те ще предлагат студентски стажове и работа на младите хора. Според експерти по "Човешки ресурси", най-търсени са професионалисти със специфични умения, които са реализирали свои идеи в бизнеса и в обществената сфера, мислят критично и се адаптират бързо към променящата се среда.

Американският университет в България е първият в Югоизточна Европа, който организира панаир на професионалната реализация за своите студенти. Освен това през академичната година центърът провежда специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават помощ при писане на мотивационни писма и резюмета.

Панаирът на професионалната реализация се провежда в студентския комплекс "Америка за България".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44