Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Билд": В тайна реч Меркел твърди, че лидерите на ЕС нямат доверие на Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерите на ЕС са сериозно притеснени от действията на руския президент Владимир Путин и не изпитват никакво доверие към него. Това е признала германският канцлер Ангела Меркел в тайна реч пред останалите 27 ръководители на страните членки, по време на срещата им в Брюксел миналата седмица. Подробности от разговора излязоха днес в германския вестник „Билд”.

Ние не знаем какво иска Путин. Не сме наясно с намеренията му, не знаем какво има предвид и какъв ще е следващият му ход, заявила Меркел пред колегите си, пише днес „Билд”, като се позовава на дипломати, присъствали на речта й. На срещата на върха основната тема беше ситуацията в Украйна.

Преди да започнат разговорите си, за първи път в историята на ЕС, лидерите включиха системата за защита от подслушвания и останали насаме. Заглушени били и всички телефони.

В понеделник опасенията на Меркел бяха потвърдени. В разговор с нея Путин я увери, че ще изтегли руските войски от границата с Украйна. В прессъобщението на Кремъл за този разговор, обаче това обещание липсва.Сателитни снимки показват, че батальон от 1000 руски войници е бил преместен, но по границата все още са стационирани 39 000 военни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44