Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега няма да искаме разполагане на допълнителни части на НАТО

Ангел Найденов
Снимка: БГНЕС

Засега България няма да иска от НАТО да разположи допълнителни военни части и техника у нас. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на парламентарната комисия по отбрана: 

Не виждаме необходимост в този момент да искаме допълнително разполагане на личен състав и на техника на нашите партньори и това е извод не само на политическото ръководство на Министерството на отбраната, но и на военната експертиза.

Преди два дни бившият министър на отбраната в правителството на ГЕРБ Аню Ангелов поиска разполагане на американски изтребители F16 в авиобазата "Граф Игнатиево" край Пловдив.

По-рано днес по време на конференцията по повод 10-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО военният министър посочи като най-голямото предизвикателство модернизацията на армията и поиска повече средства:

Изграждането на отбранителната способност и постигането на целите на въоръжените сили няма как да стане с непрекъснато орязване на бюджета за отбрана, това не е прищявка, това не е каприз на мен като министър на отбраната. Става дума за една премислена позиция, която да допринася за увеличаване на гаранциите за нашата национална сигурност.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44