Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английската кралица посети Рим и се срещна с папата

Кралица Елизабет Втора и папа Франциск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английската кралица Елизабет Втора направи кратко посещение в Рим по покана на италианския президент Джорджо Наполитано. Придружена от съпруга си херцог Филип, тя бе в италианската столица по покана на президента на Италия Джорджо Наполитано. Освен с него, британската кралица се срещна и с папа ФранцискНейно величество бе посрещната с военни почести, след което проведе частен разговор с президента Наполитано

При посещенията си в италианската столица, откакто е на престола от 1953г, кралица Елизабет винаги се среща с върховния глава на Римокатолическата църква. За този период тя се е срещала със седем папи и с десет президенти на Италия. 

87-годишната Елизабет Втора привлече вниманието на медиите със своя неподражаем стил на обличане - този път в тоалет и съответна шапка с цветя  в светлолилав цвят. Нейният кортеж бе атракция за туристите в Рим.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44