Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бави се ремонтът на 7-километровия участък на пътя от Сапарева баня към Паничище

Сапарева баня
Снимка: Венета Николова

Ремонтът на 7-километровия участък на пътя от Сапарева баня към Паничище се бави по административни причини и вероятно ще започне в разгара на туристическия сезон. Това ще затрудни планинарите и дъновистите за Седемте рилски езера, опасява се кметът на общината инженер Сашо Иванов.

Средствата за рехабилитацията - 5,4 мил. лева, са по програмата "Развитие на селските райони" и са осигурени, каза Иванов.

Проблемът обаче са забавени тръжни процедури в ДФ "Земеделие", където повече от месец не издават необходимите становища и разрешителни.

Нямам обяснение защо се бавят. Но ще стане така, че точно когато хиляди тръгнат нагоре към Паничище и Рилските езера, ние да ремонтираме единствения път в тази посока, опасява се градоначалникът.

Трасето е до известния за туристите и шофьорите пасаж "Скалите" и е низ от обратни, стръмни и тесни завои, провира се под надвиснали алпийски тип скали. Ако това лято ремонтът приключи, целият път от Сапарева баня да Паничище - към 15 км, ще бъде в доста по-добро състояние.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44