Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Георгиева: Имаше гербаджийски тоталитаризъм във финансирането на спорта

Снимка: БГНЕС

В парламента спортният министър Мариана Георгиева обвини предишното управление в тоталитаризъм при разпределението на средствата за спорт:

43 процента от средствата за спортни съоръжения за масов спорт са за 21 общини на ГЕРБ. При това община Бургас - 5 милиона, община Варна - 4,5 милиона ,община Смолян - 5 милиона, община Дупница - 4 милиона, община Велико Търново - 2,5 милиона, община Севлиево -  150 хиляди лева за покрит плувен басейн. При управлението на ГЕРБ нула процента инвестиции за спортни съоръжения в общини с кметове на партия ДПС. Е, какво е това, безсрамен гербаджийски тоталитаризъм по отношение на визията за инвестиция на държавния лев. Това даже не е популизъм.

Бившият министър на спорта Свилен Нейков каза,че в продължение на 3 години и 7 месеца ГЕРБ са имали стратегия в разпределянето на средствата за спорт и никога не са делили градовете на партиен принцип:

ГЕРБ е спазил политиката за работа с федерации. Приоритетите са били свързани с необходимостите, тъй като федерациите са искали от нас, както и спортните клубове. На тази база са били разпределяни средствата. Имало е правилно прилагане, според нас, на всичките тези обекти, които са построени, а сега седем пъти повече са дадени за една година. Това всичко е въпрос на пожелание, въпрос на бъдеще. При нас всичко е реализирано и направено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44