Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 млн. лева са преведени на "Напоителни системи"

Димитър Греков
Снимка: БГНЕС

15 милиона лева са преведени на дружеството "Напоителни системи“. Сумата включва и забавените заплати за три месеца, съобщи земеделският министър Димитър ГрековТой заяви, че дружеството ще бъде разделено на две. 

Предприятие, което да извършва дейностите от вредното въздействие на водите и предприятие, което също да се грижи за напояването на земеделските площи. Освен това сме поръчали и се прави в момента пълен анализ на състоянието на "Напоителни системи", така че до две седмици трябва да подготвим доклада анализ, който е необходим да представим отново пред Министерския съвет, защото знаете, че средствата, които са необходими за "Напоителни системи" са в размер на 25 милиона, а сега говорим само за 15 милиона. Така че ще ни бъдат необходими още 10 милиона. Всички тези кредити, които имаме, и овърдрафтът да бъдат изплатени напълно. Но най-важното е за заплатите на хората.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44