Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ се чудят за ролята си в преговорите за мир за Близкия изток

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският държавен секретар Джон Кери предупреди, че Вашингтон обмисля дали да продължи да изпълнява досегашната си роля в мирните преговори между Израел и Палестина, предаде Ройтерс. 

Има граница на американските усилия, при положение че самите участници в преговорите нямат желание да отбележат напредък, заяви Кери. Той добави, че се връща във Вашингтон за консултации с администрацията на президента Барак Обама по този въпрос. 

Изявлението на Джон Кери вероятно е опит за натиск върху Израел и Палестина да смекчат позициите си, отбелязва Ройтерс.

Ако този опит се провали, това може да сложи край на неговата инициатива за постигане на мир в Близкия изток и да нанесе нов удар върху авторитета на Обама в региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44