Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хейг: ЕС трябва да е готов за икономически санкции срещу Русия

Уилям Хейг

Европейският съюз трябва да бъде готов да наложи икономически санкции срещу Русия, защото информацията за изтегляне на войските й от източните украински граници не се потвърди. Това заяви британският външен министър Уилям Хейг след разговори с европейските си колеги в Атина.

Хейг беше контриран от германския първи дипломат Франк-Валтер Щайнмайер, който заяви, че разширяването на санкциите срещу Москва не е в дневния ред на срещата в гръцката столица. 

Никой не бива да се съмнява в готовността на Европа да наложи по-строги санкции на Русия, ако тя продължи да дестабилизира Украйна, заяви и германският канцлер Ангела Меркел на конгреса на Християндемократическия съюз. Тя призна, че в позициите на страните от Европейския съюз за Украйна има различия, но това няма да попречи за изработването на общ подход.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44