Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милер: Украйна не плаща за доставките на газ през март

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия не е получила и долар за доставките на природен газ за Украйна, направени през март, и не знае дали украинците ще се издължат. Това заяви шефът на "Газпром“ Алексей Милер в телевизионно интервю.

Ситуацията се влошава все повече. Съвсем наскоро, преди няколко месеца, информацията ни беше, че събираемостта от украинския пазар за доставките на газ беше около петдесет процента, а по последна информация платежната дисциплина е паднала още повече.

По думите му, украинската компания "Нафтогаз" вече дължи 2,2 милиарда долара. Отделно от тази сума Русия поставя въпроса за над 11 милиарда, платени в аванс за престоя на Черноморския флот в Севастопол.

Милер постави под въпрос физическата възможност и законността на евентуални реверсивни доставки за Украйна от Евросъюза, при положение че суровината е доставена от "Газпром".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44