Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч честват 35 години от полета на Георги Иванов в Космоса

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

В Ловеч започнаха проявите, посветени на 35-годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов. В центъра на града, пред Общината, е експонирана изложбата "35 години от полета на Георги Иванов“.

Георги Иванов излита в Космоса на 10-и април 1979-а година. В 20 ч. и 34 мин., московско време, в орбита около Земята е изстрелян космическият кораб "Союз-33" с командир на полета Николай Рукавишников.

На 8-и април в ловчанското читалище ще бъдат представени книгата на дългогодишната журналистка в БНР Божана Димитрова "Разговор с първия космонавт на България“ и документалният филм "Първият" на режисьора Петко Горанов.

На 16-и април Георги Иванов ще бъде посрещнат в Ловеч заедно с космонавти от Русия, Чехия, Полша, Унгария, Монголия.

На Алеята на космонавтите ще бъде открита изложба от графити, изготвена от ученици от Гимназията за чужди езици в Ловеч, и изложба от пленера "Космос", организирана от арт-клуб "Гея". Предвидени са и демонстрации от Клуба по авиомоделизъм. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44