Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата ще прави ново предприятие за работниците от "Ремотекс"

Снимка: БГНЕС

Държавата ще назначи в ново поделение работниците от "Ремотекс - Раднево", но няма да вземе предприятието. Това каза в Бургас министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Направените анализи в предприятието са показали, че то е с огромни дългове. Съдбата му е неясна и държавата не може да се ангажира с него, подчерта министърът, но поясни, че работниците ще бъдат назначени в ново поделение. 

БЕХ взе решение да предприеме действия за изграждане на собствено поделение в "Мини Марица-изток" за изпълнение на основни ремонти и рехабилитация на тежкото минно оборудване. Работниците от "Ремотекс - Раднево" ще бъдат наети в "Мини Марица-изток".

Драгомир Стойнев коментира и писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер за "Южен поток". Той подчерта, че в него не става въпрос за санкции: 

Това е изказано мнение, но това не означава, че такива ще има. Тези хора, които ходиха в Брюксел и информираха, очаквам техните предложения за второ четене. Сега този закон не е приет.

Според Стойнев наличието на други подобни газопроводи в Европа е знак, че такива проекти не противоречат на европейското законодателство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44