Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич се изгражда най-големият в България скейтпарк

Снимка: dobrich.bg

В Добрич се изгражда най-големият в България скейтпарк с четири езера, рок сцена, водна каскада, естествена ледена пързалка и атрактивни места за отдих.

Сега действащото езеро в Градския парк ще се раздели на четири водни площи: "Езеро на лодките", "Езеро на птиците" със специално място за наблюдение, "Музикално езеро" и "Ледено езеро".

Един от акцентите ще бъде серпентинова водна каскада, над която ще се разположи цветна градина "Романтика".

За целия парк е предвидена декоративна растителност с декоративно осветление, широколистни и иглолистни дървета и храсти, червенлистна слива, магнолии, кедър, като на един от островите ще цъфтят само лилии.

В рамките на този проект вече се реконструира и мемориалният комплекс "Хан Аспарух".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44