Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелените площи в центъра на Плевен ще станат 7 хиляди квадратни метра

Снимка: pleven.bg

Зелените площи в центъра на Плевен ще станат 7 хиляди квадратни метра, след като бъдат обновени градският площад и основната пешеходна зона. Ремонтът трябва да приключи до началото на следващата година.

Финансовата помощ, която Община Плевен получава по Оперативната програма "Регионално развитие", е над 4,5 милиона лева.

Проектът предвижда засаждането на 120 нови дървета. Около 20 болни и стари ще бъдат отсечени. Направена е индивидуална оценка за състоянието на всяко дърво. Архитектът Лилия Христова обясни:

Ще бъдат засадени чинари. Те са най-подходящите за централни градски части дървета. Те са бързо растящи. Други видове са шестили. Изобщо яворите са едни от най-търсените, най-желани и най-ефектни дървета за такива места.

Поливането на зелените площи ще се извършва чрез специално изградена за целта система, свързана с новия сондаж в центъра.

Тревогата на плевенчани, че ще се намалят площите на фонтаните, отпада. Те ще бъдат реконструирани и ще имат нова хидроизолация, струйници, осветление и облицовка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44