Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Силистра организира кампания в полза на пациенти със заболявания на гръбнака

Снимка: БГНЕС
По повод Деня на здравето ръководството на областната болница в Силистра организира кампания в полза на пациенти със заболявания на гръбнака. От днес на телефон 086 818 412 пациенти с гръбначни заболявания от Силистра и района могат да се запишат за преглед при специалисти от столичната болница "Гръбначен център". Прегледите ще се провеждат в петък, 11-и април, от 15 часа в областната болница в Силистра.

По-рано същия ден лекарите-специалисти по гръбначни болести ще проведат и работна среща с местните си колеги, за да споделят опита си при лечението на дискова херния, остеопороза, лумбаго, радиколит е други гръбначни заболявания. Целта е да се създадат условия пациентите да имат достъп до адекватна и бърза лекарска помощ с най-добрата съвременна диагностика и лечение.

С тази инициатива ръководството на силистренската болница поздравява лекарите и пациентите от Силистра и областта с международния ден на здравето, който се отбелязва на 7-и април.

Ръководството на болницата в Габрово организира конференция по случай професионалния празник на работещите в здравеопазването. Темата на форума е "За бъдещето на областната болница с тревога". Един от въпросите, които участниците в срещата ще дискутират, е дефицитът на специалисти в болничната помощ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44