Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българката, която беше открита в Англия, е в добро здраве

Снимка: БГНЕС

Българското момиче, което беше открито в Англия, след двуседмично издирване, е в добро здравословно състояние, съобщиха за БНР от полицията в град Лестър. 15-годишната Анна Симеонова мистериозно изчезна на 25 март.

Няма притеснение за здравословното състияние на Анна Симеонова, заяви за "Хоризонт" говорител на полицейското управление в Лестър. Българката все още се намира под полицейски надзор и разговаря със следователи с помощта на преводачи, тъй като не говори английски език. От полицията отказаха подробности около обстоятелствата, при които 15-годишната Анна е била открита. Знае се само, че гражданин от Лестър я е видял в центъра на града и я е довел до полицейския участък.

По случая е арестуван 29-годишен мъж, но полицейският говорител отказа да коментира каква е водещата версия на разследването - дали отвличане, трафик на хора или друго престъпление.

Британските власти още не са се свързали за съдействие с българското консулско и дипломатическо представителство в Лондон, съобщиха от Външното ни министерство. Това бе потвърдено и от Лестърската полиция, откъдето не уточниха кога и дали Анна Симеонова ще се прибере в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44