Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата препоръчва на ЕРП-тата да се разплатят с НЕК

Иван Айолов
Снимка: БГНЕС

Държавата препоръчва на енергоразпределителните предприятия да уредят финансовите си взаимоотношения с Националната електрическа компания. Това обяви заместник-министърът на енергетиката Иван Айолов. Той разкри какви са новите доказателства, станали причина за отлагане на решението за лицензите: 

Това са описани фактури и начините как са правени прихващанията в тоя период, за който върви спор. Уговорката е - за 28-и е насрочено ново заседание на регулатора, да се запознаят и да си представят писмени становища. Аз казах, че подходът на ЧЕЗ е показателен и би следвало да се вразумят и останалите. И аз считам, че това ще бъде пътят и така ще приключи казусът. 

В момента продължават техническите работи по проекта „Южен поток", обяви Айолов. Той не коментира информацията за промени в трасето на газопровода, като три от четирите тръби да преминат през Крим.

По повод твърденията, че Евросъюзът обмисля замразяване на проекта "Южен поток" като санкция срещу Русия, заместник-министърът посочи:

След като се появиха тези съобщения за замразяване на проекта, говорителката на комисар Йотингер каза, че няма такова нещо и разговорите продължават между ЕК, в лицето на комисар Йотингер, и неговия екип с Русия. Последната среща, която е проведена, това е на 13-и и 14-и март в Москва, след което имаше сбирка на държавите, които упълномощиха комисар Йотингер и това е правилният път - не всеки да води разговори, а чрез ЕК да се проведат разговори с Русия. Така че засега такава тенденция няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44