Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен отбелязаха Международния ден на ромите

Снимка: Катя Чорова

Международният ден на ромите беше отпразнуван в Сливен от Ромската академия за култура и образование с председател Стела Костова.
В памет на жертвите, загинали по време на фашизма в концентрационните лагери, събрахме се около сто човека, които имаха нужда от това да отдадат своята почит. След това оркестър "Карандила" ни дари със своята божествена музика.
Това е един прекрасен празник, аз работя в ромско училище, обичам ромите и съм израснала с ромите. Затова направих новото читалище и подготвих първия руски хор в Сливен от ромски деца, каза Ася Мерджанова, която преподава на роми. Разделиха се мненията им дали днес трябва да празнуват:
Щастливи сме за този празник ние ромите. Пожелаваме си през тази година да сме живи и здрави и много щастливи.
Не ми е празник, защото нямам на обяд какво да ям. 

Какво си пожелават за празника:
Да има за ромите редовна работа, хората нямат пари редовно да си плащат тока, пари за хляб няма.
Аз съм единственият коминочистач в град Сливен, не съм престъпник, кой каквото имаше - слага да яде и да пие, това е.
Пожелавам на ромите да живеят в мир, в хармония. Пожелавам на целия български народ да бъде благословен, да има търпение към ромите и да ги приеме такива, каквито са.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44