Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак протести в "Ремотекс" заради заплати

Снимка: БГНЕС

Работници от "Ремотекс"- Раднево протестираха отново пред предприятието с искане да получат дължимите заплати. Те изгориха чучело на собственика на фирмата. От КНСБ обявиха, че очакват министърът на икономиката и енергетиката да посети Раднево до края на седмицата, в противен случай те се заканват да организират протест в столицата. 

Гневът и отчаянието на работниците, които са в принудителен отпуск от шест месеца, а заплати не са получавали вече 13 месеца, ескалираха след изявлението на министър Стойнев, че държавата се отказва да закупи от собственика мажоритарния пакет от акции заради натрупаните над 40 милиона лева дългове. В Стара Загора лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че един от начините хората да си получат поне шест заплати е да се пристъпи към процедура по несъстоятелност и оздравителен план:

Изчиствате частично това, което могат да получат работниците - шест заплати от фонда за гарантиране на вземанията. Останалите задължения могат да бъдат разсрочени във времето, ако и колкото собственикът в края на краищата и неговите кредитори са склонни да вървят в тази процедура.

В петък в "Марица-Изток" ще се събере работна група, която трябва да проучи възможностите на дружеството само да извършва ремонт на минната техника, както и от какви специалисти има нужда. Хората от "Ремотекс" обаче не вярват, че на всички ще бъде предложена работа в държавното предприятие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44