Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 140 фирми от 16 държави участват в Първия международен инвестиционен форум в Поморие

Снимка: www.bg.wikipedia.org

Над 140 фирми от 16 държави участват в Поморие в първия международен инвестиционен форум "Новата икономика на България - пътят на изток". Посланици и бизнесмени от арабския свят, Русия, Турция и други държави обсъждат възможностите за съвместни инвестиции. Нуждата от подобен форум е да възвърнем загубени вече пазари и да намерим нови инвеститори, каза областният управител на Бургас Павел Маринов - организатор на форума:

Нашият регион има пренасищане на инвестиции в определени сектори, а в други няма почти никакви. Ще видите примерно, че зеленчукопроизводството дори не присъства в границите на отчетите.

Още днес стартират инвестициите на две от най-големите фирми от Саудитска Арабия, които се регистрират в Бургас. Те са с капитал 20 милиона евро, поясни Зиад ел Масри, председател на Българско-арабската бизнес асоциация.

Основно сега имат интерес към промишлената зона на територията на Бургас имат интерес към земеделците около Бургас, Айтос, Руен и другите места, където може да гледат досега традиционно животните.

Очаквам и добра реклама за страната ни от този форум основно в сферата на туризма, подчерта министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и добави:

Желанието ни е да привличаме туристи от по-висока категория, която изисква съответната база.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44