Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 750 нарушения са открили от РЗОК в Ловеч

Снимка: Анелия Кръндева

Районната здравноосигурителна каса в Ловеч  е установила 755 финансови и медицински нарушения при извършените през миналата година проверки на лечебни заведения, общопрактикуващи лекари, дентална помощ и аптеки в Ловешка област.

Контролните органи на касата са извършили близо 1200  проверки. Наложените санкции са над 240 хиляди лева. Лечебните заведения за болнична помощ са санкционирани с  близо  45 хиляди лева,  а тези за извънболнична медицинска помощ - с  почти 100 хиляди лева. 

Около 60  хиляди лева са санкциите на лекарите от първичната извънболнична медицинска помощ,  лекарите специалисти и тези
от медицинските центрове. На зъболекарите са наложени глоби в размер на 33 хиляди лева, а на аптеките – 7 хиляди лева.

Основните нарушения са свързани с неспазване на графика за обслужване на пациенти, с работата с първични медицински или
финансови отчетни документи, както и с отчитането на прегледи от общопрактикуващите лекари и от лекари специалисти по време на хоспитализация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44