Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседанието на НС пропадна заради липса на кворум

| обновено на 10.04.14 в 12:02
Снимка: БГНЕС
Заседанието на Народното събрание пропадна поради липса на кворум. На два пъти председателят на парламента Михаил Миков обяви регистрация чрез електронната система. Последва и преброяване от квесторите. След половин час последва пореден опит, който отново показа липса на кворум в залата. След почивката в залата не се явиха представителите на ГЕРБ и "Атака".

Последваха взаимни обвинения между управляващите и опозицията за проваленото заседание. Днес трябваше да бъде гласуван законопроектът за забрана на строителството по плажовете от "Натура 2000".

Ръководството на ГЕРБ - Лиляна Павлова и Бойко Борисов, трябва да обяснят на хората от черноморските общини защо не желаят да бъде приет Законът за Черноморското крайбрежие. Това е откровен саботаж на един много важен за хората и за природата закон, коментира заместник-председателят на НС Мая Манолова. 

На брифинг в парламента Красимир Велчев от ГЕРБ обясни поведението на партията: В момента, в който ние си бяхме всички в залата и започна преброяване чрез квесторите, народните представители от Коалиция за България започнаха да напускат залата, за да могат изкуствено да намалят кворума. За това ние напуснахме залата.

Заместник-председателят на парламента и депутат от ДПС Алиосман Имамов коментира: Това е опит да се внушава на обществото, че този парламент е нелегитимен, че той не работи. Самата "Атака" трябва да вземат решение, дали ще участват в заседанията на парламента, или не.

Не стана ясен мотивът на "Атака" да не се регистрират днес в пленарната зала. Михаил Миков припомни, че ще приложи финансовите правила и неоправдано отсъстващите депутати няма да получат дневното си възнаграждение, а ще има и извънредни заседания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44