Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска да вдигне с 5 години допустимата възраст за такситата

Снимка: БГНЕС

Допустимата възраст на таксиметровите автомобили да се увеличи от 10 на 15 години, предлагат депутати от БСП с внесените промени между първо и второ четене в Закона за автомобилните превози.

Депутатът от БСП Петър Мутафчиев обясни, че това са отдавна чакани промени от таксиметровия бранш. Освен увеличената възраст за таксиметровите автомобили пада петгодишното ограничение и при изискванията за автомобилите, които са втора ръка: 

Предлагаме тази възраст да бъде увеличена на 8 години, тоест до 8 години да може да се регистрира като таксиметров автомобил.

Следващото предложение е свързано с ангажимента на общините за праг на цените на таксиметровите тарифи: 

В 2009-а бяха поставени горни граници на цените на таксиметровите услуги и за това да няма нелоялна конкуренция, да не се използват дъмпингови цени, които до определена степен влияят и върху градския транспорт. Предлагаме общините да определят заедно с бранша не само горна граница, но и долна граница на таксиметровите тарифи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44