Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 60 общини представят нови туристически продукти във Велико Търново

Изложението "Културен туризъм"
Снимка: Катя Чорова

Над 60 български общини представят нови туристически продукти на 11-ото международно изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. Голяма част от включените в изложението туристически атракции са създадени по европейски проекти.

При откриването на изложението община Враца представи нов туристически продукт. В проекта са вложени близо 5 милиона лева, каза заместник-кметът Красимир Богданов: 

Акцентът на нашия щанд е атракционният парк в и около пещерата "Леденика" , който беше изграден по европейски проект. Казва се "Леденика - туризъм без сезони". Към момента имаме посетителски център , в който функционира 5D кино, амфитеатър, множество атракциони като Алея на приказките, спортни съоръжения, увеселителни места за най-малките наши посетители. За първи път през предстоящата година организираме Фестивал на древните култури, който ще се проведе от 17-и до 21-ви юли в местността на археологическия обект "Валове" край село Оходен.

С новите атракции и фестивалите община Враца очаква да постигне тази година 10% ръст на туристите от страната и чужбина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44