Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция „Българска индустрия: мисия възможна” ще се състои в Новотел "Пловдив"

Снимка: www.bg.wikipedia.org

Конференция „Българска индустрия: мисия възможна” ще се състои в Новотел "Пловдив", с участието на представители на държавната администрация, местната власт и водещи български и международни компании. Организатор е Българският форум на бизнес лидерите, а по време на дискусиите ще бъдат анализирани актуални теми, които влияят на инвестициите, производството и устойчивото развитие.

Вниманието на участниците в конференцията ще бъде насочено към възможностите за икономически растеж в страната,  привличането на чуждестранни инвестиции и осигуряването на условия за тласък на индустрията. Ще бъде засегната и темата за индустриалните зони и технологичните паркове като привлекателни места за инвестиции. Други акценти ще са предизвикателствата, пред които компаниите са изправени, приоритетите във финансирането по европейските програми, както и добрите бизнес практики. Сред участниците ще са заместник-министърът на икономиката Ана Янева, кметове, бизнесмени и дипломати от посолствата на Германия, Холандия и Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44