Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Велико Търново продължава Международното изложение за културен туризъм

Снимка: Катя Чорова

Половината от европейците посещават за втори път туристическа дестинация само ако предлага автентични природни и културни обекти. Това показва проучване, представено във Велико Търново на Международното изложение за културен туризъм, което продължава втори ден с участието на 11 държави и 65 български общини.

Проучването на нагласите за пътувания представи Ирина Найденова, зам.-председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти:

37 процента от анкетираните в световен план при избора си за пътуване на първо място поставят възможностите за практикуване на културен туризъм. В България през 2013-а статистиката показва, че 33 процента от пристигналите чуждестранни туристи са посещавали културни паметници, музеи, а 43 процента - църкви и манастири.

Пред участниците в изложението днес Асоциацията ще представи оценката на чуждите туроператори за състоянието на българския туризъм.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44