Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отмени назначената тройна психиатрична експертиза на майката на Петко от Лясковец

Снимка: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза, назначена от Горнооряховския районен съд на 76-годишната Стефанка Савова - майка на стрелеца от Лясковец.

Според окръжните магистрати определението на Горнооряховския съд е незаконосъобразно и немотивирано. Делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на съда в Горна Оряховица. Ето как коментира съдебното решение адвокатът на Савова - Виктор Костов:

Аз съм изключително доволен от определението на Окръжен съд Велико Търново, с което се отмени тройната експертиза. Това е победа на законността, на справедливостта, тъй като делото се връща за разглеждане отново в районен съд с друг състав. Следващата стъпка - следва районен съд в Горна Оряховица да прекрати делото по отношение на моята доверителка. Тя е единствения свидетел, който е видял нещата от другата страна. Така, че за нас е важно да излезе обективната истина наяве, както надявам се и за органите на прокуратурата. Това дело не е за установяване, както би трябвало да бъде, на годните показания на един свидетел, а на практика е, за да бъде тя институционализирана в психиатрично заведение. Затова аз искрено вярвам, че това справедливо и добро определение на Великотърновския съд е началото на изясняване на истината, от която имаме всички интерес, включително и моята доверителка, заяви Виктор Костов - адвокат на Стефанка Савова, майката на Петко Петков от Лясковец, който уби един командос и рани трима негови колеги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44