Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

След 24-часово издирване откриха мъртво детето от Поморие, съобщава 24 часа на първа страница и допълва, че са задържани две жени - съпругата и тъщата на поморийски бизнесмен, собственик на хотел "Лагун". 3 часа вчера хотелът бе под полицейска обсада. Вестникът излага подробности за жестокото престъпление на втора и трета страница. В една от публикациите се посочва, че в дело срещу бащата на 8-годишната Александра има показания за жестокост към длъжници, докато се занимавал с лихварство.

"Дете плати за кървави лихви", пише Стандарт на първа страница, като цитира мнения на хора от Поморие. Темата е водеща и за Монитор и Телеграф.

"Продават апартамент за 1000 лева дълг" - под това заглавие Дума съобщава на първа страница, че държавата готви строг контрол за частните съдебни изпълнители.

"Фиксирането на лихви със закон не е ефективно", казва банкерът Левон Хампарцумян в интервю за 24 часа. Според него, предсрочното погасяване носи риск, който си има цена и пазарът ще реши кой да я плати.

Не е грешка, че пратихме барети в Лясковец, твърди министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за вестник Преса. Вестникът съобщава, че се прекратяват командировките на депутатите в чужбина, за да се реши проблемът с кворума за заседанието във вторник, на което ще бъде обсъдено ветото на президента върху промените в закона за Сметната палата.

Водещата публикация на Преса е за пилеенето на пари за подготовката на спортисти за зимната олимпиада. Над 30% от 11-те милиона лева отишли за спортисти без шанс за Сочи, посочва изданието.

Посещението на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е водеща тема за вестник Сега. "НАТО форсира България да купи западни изтребители, генералният секретар на Алианса не изключи разполагане на техника и военни части у нас", са акцентите на публикацията.

"Москва усилено се готви за сблъсък" - под това заглавие Новинар дава подробности на първа страница за готвени мащабни учения в западна Русия.

"България е търсен партньор в Космоса", казва в интервю за Новинар директорът на Института за космически изследвания към БАН проф. Петър Гецов. Публикации по повод днешния ден на космонавтиката и 35 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов можете да прочетете в повечето вестници. 

Монитор и Телеграф поместват изявлението на Ирена Кръстева, собственик на Нова българска медийна група, за предстоящото й оттегляне след продажбата на двата вестника, както и на изданията "Политика" и "Меридиан мач" на ирландска медийна група.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44