Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьори се оплакаха от бавна регистрация в КАТ в Дупница

Шофиране автомобили
Снимка: БГНЕС

Регистрацията на коли и обслужването в КАТ в Дупница става бавно и с много нерви, оплакват се водачи. От понеделник в сградата е закрит банковият клон.

За да се плати каквато и да е такса, трябва да се ходи до центъра на града към 2-3 километра, което отнема време. Само продажбата на автомобили втора употреба в Дупница, където са регистрирани към 70 автокъщи, са десетки. Ежедневните клиенти в КАТ са стотици. Затруднява се дори отчетността на звеното, след като плащанията се правят на друго място, казаха от КАТ-Пътна полиция при Областната дирекция.

Проблемът е, че МВР не е собственик на сградата, а тя му е предоставена. По тази причина по закон областната дирекция на полицията не може да отдава помещения, в случая за офис на банков клон, поясни директорът - комисар Елиян Стамболийски. Според него, предстои някоя банка да открие свое гише в съседство и така ще се улесни обслужването в КАТ-Дупница. Но това ще отнеме време - трябва да се направят процедури по наемането, да се сключват договори, необходими са мерки по охраната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44