Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок предлага гаранционен фонд за помощ на фермерите

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок предлага да се създаде Земеделски гаранционен фонд към Българската банка за развитие, който да подпомогне фермерите, които искат да получат земеделско европейско финансиране.

Според говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев има опит на модела Ахмед Доган на предстоящите избори чрез клонингите си ДПС и "България без цензура" да промени вота на българските турци мюсюлмани и на всички, които се занимават със земеделие.
Една от задачите на Реформаторския блок е да спре непрекъснатата подмяна, която мафията извършва в българската политика. Подмяна на десницата, подмяна на демократичния вот. Вече четвъртвековна постоянна подмяна на земеделския вот, за да няма в България средна земеделска класа, за да бъде убито свободното селячество. Защото това са хора, които не подлежат на лесен политически контрол. Да бъдат капсулирани българските турци. Да бъдат държани бедни и зависими. Десетки хиляди от тях бягат от този феодален модел. Една голяма част парадоксално в Белгия и Пеевски отива след тях в Белгия. Това е наистина скандално, каза Кънев.
Хората в регионите с преобладаващо турско население вече не вярвали на ДПС. Били отвратени и нямало да гласуват за тази партия, коментира Корман Исмаилов, лидер на Народната партия "Свобода и достойнство".

В резултат на кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат реформаторите очакват голям протест на българските турци и мюсюлмани на 25-и май, коментира Радан Кънев. Той смята, че хората, които досега масово са гласували за ДПС, този път ще пуснат бюлетина за друга политическа сила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44