Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медии в САЩ: Води се наказателно разследване срещу известна компанията за хранителни добавки

Снимка: архив

Според американските медии властите в САЩ са започнали наказателно разследване срещу световно известна компанията за хранителни добавки. "Ню Йорк Таймс" съобщава, че разследването е от няколко месеца и се фокусира върху бизнес модела за пряка продажба на продуктите на компанията.

Компанията разпространява своите диетични шейкове, хранителни добавки и други продукти чрез мрежа от търговски представители, оприличена като пирамидна схема.

Компанията категорично отрича подобни твърдения, но от Федералната търговска комисия съобщават, че е започнало гражданско разследване, а има информация и за разследване от комисията по ценните книжа и фондовите борси.

В отговор на медийните слухове от компанията заявяват, че не знаят за никакво текущо разследване от Министерството на правосъдието или от ФБР и защитават своя бизнес модел.

Въпреки това акциите на базираната в Лос Анджелис компания са паднали рязко през последните месеци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44