Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активизират се телефонните измамници в Силистра

Нов ръст на телефонните измами е регистриран в Силистра. От полицията предупреждават, че около празниците измамниците стават по-активни.

От началото на годината потърпевши са 15 възрастни граждани. Само през миналата седмица в мрежите на телефонните измамници са попаднали трима пенсионери. По познатите сценарии за близък роднина в беда, който се нуждае от спешна медицинска помощ, те са предали общо 7 500 лева. 

Измамниците действат ловко и всеки път променят сценария. Най-често те искат пари за лечение на катастрофирал близък или за спасяването на родственик, причинил катастрофа, като се представят за лекари, полицаи или прокурори. Измамниците използват паниката на възрастните хора и отмъкват големи суми пари. 

Установяването и задържането на такива извършители е изключително трудно и най-често те успяват да избегнат правосъдието.

От полицията предупреждават гражданите винаги да звънят на близките си, ако получат подобно телефонно обаждане, или да сигнализират на тел 112, но в никакъв случай да не дават пари на непознати. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44