Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханес Свобода: Изненадам съм от номинирането на Делян Пеевски за евродепутат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на социалистите в Европейския парламент Ханес Свобода заяви, че е много изненадан от номинирането на Делян Пеевски за евродепутат. По думите му макар и партийна, а не правителствена, тази номинация е трудно обяснима, като се има предвид колко шум се вдигна и пред какви затруднения се изправи кабинетът, когато същия човек беше определен за шеф на ДАНС:

Като цяло се отнасям много критично към олигархичните структури – били те в Русия, Украйна или в страна - членка на Европейския съюз. Особено от либерална гледна точка трябва да има ясно разграничение между икономическа, медийна и политическа власт. Демокрацията живее от разделението на властите, и когато те се съберат на едно място, това не е добре за нея.

Свобода добави, че от българските граждани зависи какви решения ще вземат, когато застанат пред избирателните урни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44