Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенския съд е насрочено заключителното събрание на кредиторите на „Нова Плама“

В Окръжния съд в Плевен е насрочено заключителното събрание на кредиторите на „Нова Плама”. Очаква се решение за прекратяване на производството по несъстоятелност и заличаването на „Нова Плама“ от Търговския регистър. Синдиците ще представят за обсъждане отчета за разпределение на сумите от осребряването на имуществото на фирмата. Според изготвения доклад масата на несъстоятелността е изцяло изчерпана след изпълнението на сметката за разпределение.

Производството по несъстоятелност на „Нова Плама“ АД започна през 1998-а година. "Плама" не заработи въпреки приетия тогава оздравителен план и постепенно се стигна до продажбата на цялото движимо и недвижимо имущество на дружеството. Със сумите от продажбите бяха изплатени част от задълженията към кредитори на фирмата. Близо 2000 работници успяха да получат изцяло дължимите им заплати. Разплатени са и задълженията към банките-кредитори, вземанията на държавата и общините и направените разноски по делото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44