Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 9 нови детски градини в София до края на годината

Снимка: БГНЕС

До края на годината в София трябва да бъдат построени още 9 нови детски градини, информира кметът Йорданка Фандъкова.

Това е седмата поред нова сграда за детска градина в "Красно село". Само от началото на годината е третата, която тук откриваме, уточни кметът на София.

Фандъкова добави, че има планове да се строи още през следващите години:

Има възможност за дострояване на още четири сгради в "Красно село", защото е  един от най натоварените райони. Около милион и двеста хиляди лева са инвестирани само с двете нови групи.

Открихме осем нови работни места за учители и възпитатели. За съжаление в центъра вече  възможностите са изчерпани. В община "Оборище" строим нова детска градина, но там това е и последната възможност, тъй като няма повече свободни терени за строителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44