Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират купуването на превозни средства с европари за селските райони

Снимка: БГНЕС

Всички проекти по Програмата за селските райони с предвидена покупка на превозни средства ще бъдат спрени, съобщи заместник-министърът на земеделието Явор Гечев. Освободеният финансов ресурс отива към други проекти, които имат принос за подобряване на  качеството на живот в селските райони.

След като стана публично известно, че има опити с европари от Програмата за селските райони да се купуват луксозни автомобили и яхти, агроведомството предложи мярка по тези проекти - да се отпускат само 47 хиляди лева за превозно средство. Брюксел приветства тази мярка, но прецени, че такива пари няма да допринесат за реалното развитие на селските райони и така се стигна до категоричното решение.

Проектите за коли се спират още от утре, обясни Гечев. Той каза, че в доклада за периода октомври 2012-а - октомври 2013-а година има отправени забележки по отношение на плащанията, направени по линията на селската програма.

Европейската комисия е поставила двумесечен срок за отговор и българската държава вече подготвя документите да защити интересите си. Подобни запитвания са отправени от Комисията и към Румъния, Белгия, Дания, Испания и Гърция.

За загуба на пари не може да се говори, заяви заместник-земеделският министър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44