Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър: Няма причина да променяме нашата позиция за Украйна

Снимка: BGNES

Няма причина да преосмисляме нашата позиция спрямо случващото се в Украйна и последните събития там, заяви в Пловдив министърът на външните работи Кристиян  Вигенин :
Няма причини ние да променяме нашата позиция, тя е достатъчно ясна. Работим за стабилизацията на страната, казали сме, че тя не е възможна без участието на Русия и разчитаме на диалог и преки разговори между Русия, Украйна, съответно Съединените щати и ЕС.

В Пловдивския университет Кристиян Вигенин участва  в дискусия  на тема „България в Европейския съюз: мобилност и възможности за младите хора”.

По думите му скандалът с незаконното използване на личните данни няма да хвърли сянка върху евроизборите на 25 май:

Предполагам, и в други случаи в предишни избори е имало злоупотреба с лични данни, но ето, че се направи важна стъпка. ЦИК даде възможност всеки да провери дали с неговото име не е злоупотребено. Колкото повече прозрачност има в процеса, толкова по-добре. Сигурен съм, че след сегашната ситуация никоя партия в бъдеще няма да си позволи да злоупотребява с лични данни. Ето една положителна важна стъпка напред,  подчерта министърът на външните работи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44