Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в Пловдив събира средства за "пеперудените деца"

Снимка: БГНЕС
Благотворителен Великденски  концерт ще се състои тази вечер във "Военния клуб" в Пловдив. Набраните средства ще бъдат предоставени за  лечението на т.нар. „пеперудени деца” в България.

Това e рядко заболяване, чието лечение изисква от 1 000 до 2 000 лева на месец за всяко дете, родено с тази диагноза. Инициативата за благотворителната кампания е на фондация „Огънят на Орфей” и ще бъде реализирана заедно с 8 училища от Пловдив, Куклен и Брезово. В България "пеперудените деца", страдащи от рядкото генетично заболяване, са над 100.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44