Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима проруски сепаратисти са убити при престрелка в Мариупол

| обновено на 17.04.14 в 11:52
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Трима проруски сепаратисти са били убити в престрелка, избухнала тази нощ в град Мариупол. Ранените са 13, а 63-ма са задържани. Това съобщи украинският вътрешен министър Арсен Аваков. По думите му близо 300 души нападнали подразделение на новосъздадената украинска Национална гвардия в югоизточния град. Лагерът на гвардейците е обстрелван и атакуван със запалителни бомби и коктейли "Молотов".

Съобщава се за сблъсъци в още поне един град в Донецка област - Крематорск. Там бронирана машина на украинската армия е открила огън по автомобил със сепаратисти, който се опитал да й препречи пътя. Ранени са трима души.

И. д. президент Олександър Турчинов е издал заповед за разформироване на 52 десантен полк, който вчера в Краматорск  предаде на проруските сепаратисти шест бронирани автомобила на украинската армия.

Нападенията са извършени на фона на започващата в Женева среща на външните министри от Русия, Украйна, Съединените щати и Европейския съюз с цел да бъде намерен път към деескалация на украинската криза. В случай на провал на срещата Вашингтон заплаши с нови санкции Москва.  





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44