Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ настоява за среща на работниците от "Ремотекс" с депутати

Снимка: БГНЕС

От КНСБ настояват за среща между работниците от радневското дружество "Ремотекс" и депутатите от Старозагорски и Сливенски регион. На нея те ще поискат спешна промяна на Закона за фалитите, която да изведе работниците по-напред в списъка на кредиторите.

Синдикатите предлагат работниците да минат от четвърто поне на второ място в списъка на кредиторите, за да могат да получат неизплатените си заплати. В "Ремотекс" не са получавали вече 14 месеца заплати, а дружеството все още не обявява фалит. 

160 работници са напуснали и са завели дела, от тях 80 са ги спечелили, но не могат да получат парите си.

На срещата на КНСБ с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е станало ясно, че при проверката на „Ремотекс“ са излезли още необявени дългове, както и активи с неизяснен статут. Тези обстоятелства са променили намерението на държавата да купи мажоритарния пакет от акции на дружеството. Сега неговите собственици са склонни да го продадат и за 1 лев, ако държавата поеме и преструктурира дълговете, които са между 40 и 70 милиона лева. Те обвиняват "Мини Марица-изток“, че не са плащали редовно и ритмично ремонтните дейности. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44