Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Увеличението на заплатите в МВР ще е със задна дата

10-процентното увеличение на заплатите на служителите на МВР ще бъде изплатено със задна дата. Това каза в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му въпреки пречките, създадени от ГЕРБ, законът за МВР ще влезе за обсъждане в парламента след празниците. 

Новият закон за МВР се подкрепя от синдикатите и чрез него полицейските служители ще получат добра защита, каза Станишев: 

Защо той е важен за българските полицаи? Защото първо - има много ясно разделение на политическото и професионалното ръководство,. второ - защото дава правилата ясни, а не произволни, за кариерното развитие на служителите, и третото, което е най-важно сигурно за хората от МВР - ясно регламентира техните социални права.

По думите му от ГЕРБ обаче спъват работата по приемането на закона:

По всеки член парламентарната група на ГЕРБ са направили алтернативни предложения. Не защото са много умни предложенията или са велики специалисти, а с единствена цел да пречат този закон да не мине. Това правят. Хората от МВР трябва да го знаят.

Правителството ще направи всичко необходимо, за да не бъдат наложени санкции на страната ни по Оперативната програма за развитие на селските райони, каза лидерът на БСП: 

Става дума за проекти изцяло договорени, проведени като реализация по време на мандата на Борисов и Миро Найденов и ако те са сериозни и отговорни политици, нека помогнат на българското правителство да отговори на въпросите на експертите на Европейската комисия и да обясним защо се е наложило луксозни яхти и коли да се купуват с пари от програма за развитие на селските райони. Нека помогнат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44